När det finns så många andra

 
 
Man är aldrig ensam med att vilja något. Var dag ser jag personer som har samma drömmar som mig, vissa är mer villiga än andra att uppfylla dem, vissa har mer talang än andra. Frågan återstår, vem lyckas? 

Dagens samhälle består av sociala medier, där alla får möjlighet att synas och höras. Ibland känns det som att det blir överexponerat och att det blir svårare och svårare för varje dag att komma fram och bli upptäckt. Det är så det ser ut idag och vem som helst kan påstå sig vara fotografer idag. Sen påstår jag inte att jag själv är det, jag är bara 19 år och har många år framöver att kämpa för min karriär. 
 
Varje dag blir vi matade med unga människor som får karriärer redan vid 15-års ålder. Varje dag ser vi en ny person köpa tre nya dyra väskor. Varje dag ser vi hur folk publicerar bilder när de åker på sin fjärde utomlandsresa detta år. Varje dag matas vi med att se personer bli sponsrade med dyra prylar. Många förtjänar det, definitivt! Många har jobbat hårt för att förtjäna allt detta och stort grattis till dem! 

Jag kanske borde ställa upp i Paradise Hotel nästa år, så kanske jag får många jobb som fotograf efter det. För då är jag känd! 
 
Det känns orättvist, många har mer ork och kraft till att utföra sina kreativa idéer. Jag själv som får kämpa för att må bra och för att inte tappa livsgnistan en period får det svårare att utföra mina miljontals idéer. För så fort jag mår bra igen tar jag igen allt jag inte kunde göra när jag mådde dåligt, men det är aldrig tillräckligt. 

Vad ska man göra för att sticka ut? Hur ska man marknadsföra sig själv som individ? Hur ska man synas? 
 
 
 Bild från min instagram : Zanderphotography