joggning

Nästa vecka har vi konditionstest igen, måste få upp min kondition i ren panik. Så nu ska jag ge mig på 8 km och se hur det går, kommer väl orka 3 men ska iallafall ta mig igenom allt!
När jag kommer hem ska jag svara på kommentarer ! Ska bli spännande och läsa era åsikter från förra inlägget!:)


skönhetsidealen

Nu kommer denna text upp i repris , dock skrev jag denna text i Augusti. Kändes som att det var hundra år sen, ändå var de bara 3 månader sen. Tiden går alldeles för fort. Men iallafall hoppas ni förstår vad ja vill förmedla!

Jag tror att samhället tror för mycket på median, tv:n och allt i reklamvärlden. Alla borde ta en titt på verkligheten istället!
Är man osäker på sig själv så drar man sig försiktigt till den där skönhetsidealen för att söka hjälp och det är faktiskt grymt fel!
I TV-rutan visar dom tjejer med den perfekta hyn, reklam på viktminskning, och smala tjejer reklamerar för klädesbutiker.
När såg man senast en normal kvinna i tv-rutan egentligen?
I tidningarna står det alltid olika tips på sex, viktnedgång, få fin hy och dagens mode. Man kan ofta se modeller på catwalken där benen ser ut som små tändstickor, ansiktet ser livlöst ut och kläderna hänger som sopsäckar. Vad är det våra förräldrar tillåter oss att titta på?

I verkligheten vill en kille ha en tjej med  vackra kurvor, de vill inte ha tjejer som består av skelett och ett livlöst ansikte p.ga näringsbrist och annat. Enligt min erfarenhet vill killar faktiskt ärligt talat ha något att ta på, något att krama om och inte någon som ligger livlös p.ga näringsbrist. 
Men bara för de så betyder det inte att ni tjejer/killar som faktiskt inte kan gå upp i vikt är mindre värda eller älskade. Det handlar om personligheten i verkligheten! Frågar man en person privat så svarar alla alltid att det är insidan som gör utsidan.
Ju finare du är på insidan desto vackrare är du på utsidan. Så de kvittar hur din kropp ser ut, det är din personlighet som vinner det hela.

Och killar har också stor press på sig, de måste ha magrutor, biffig kropp, snygga kläder och slingat hår. Enligt mig handlar det om personligheten, men självklart så ger utsidan insidag en chans. Det kan man inte förneka oavsett vad.
Men enligt många ska sex-packet stå i kylen och inte på magen.

Den här skönhetsidealen har kostat mångas självförtroende, mycket energi och pengar på att bli så vacker som möjligt när det egentligen bara handlar om reklam. Många tjejer/killar har fått ätstörningar för att se ut som tjejen/killen på catwalken där de såg ut att dö av näringsbrist.

Varför gör man reklam för banting när det faktiskt är farligt ?

Jag har också varit osäker, det har vi alla och vissa har hamnat i fel bana, även jag och ångrar mig så! Det är inte värt att förstöra så mycket för att tro att man är vackrare för de... Ett kilo mindre gör dig aldrig lyckligare, ett lager smink dig gör dig aldrig finare, en skönhetsoperation till gör dig aldrig lyckligare eller vackrare. Hoppas det är någon här som läser !

Våga kom ut till verkligheten och inse fakta , det handlar om självkänslan och självförtroendet!

På Marilyn Monroes tid var det en hälsosammare skönhetsideal!